Vakantie Reizen Filipijnen

Gerechten bevatten meestal: rijst, vlees of vis, groente en specerijen. Beroemd en heerlijk zoet zijn de Filipijnse mango's. Halo halo is een bijzonder nagerecht: een mix van vruchten, geschaafd ijs en bonen in melk.

Een ander populair gerecht is lechon: een geroosterd speenvarken. De echte durfal gaat voor de balut: een gekookt, bebroed eendenei. Naast de vloeistoffen in het ei, is het ook de bedoeling om het eenden-embryo te consumeren. Voor de gemiddelde toerist ligt dit behoorlijk buiten de comfortzone. De Filipijnse mensen zien dit een echte delicatesse, boordevol proteïne.

De durian is een zeer geliefde, grote Aziatische vrucht met een stekelige schil. Deze vrucht wordt weinig gegeten door toeristen. Dat komt niet door de smaak: deze is zoet, met een vleugje vanille. De grootste uitdaging om een durian te eten, is het trotseren van de geur. De vrucht stinkt namelijk naar rottend vuilnis. Dat weerhoudt de Filipino's er niet van om de (opengesneden) vrucht in de supermarkt te verkopen, waardoor het ruikt alsof er van alles aan het bederven is.
Je moet er als toerist maar aan wennen: Aziatische mensen zullen nooit de durian in de ban doen.
Het schijnt zelfs dat er in de omgeving van Davao City maar liefst acht soorten zijn van deze bijzondere vrucht.