De Tempel van Leya

Bezienswaardig­heden in Cebu City

De Tempel van Leya

De Tempel van Leya, oftewel The Temple of Leah, is een tempel dat geïnspireerd is op de Romeinse bouwstijl. Bijzonder is dat de Tempel van Leya niet gebouwd is vanuit een religie, maar uit liefde voor een vrouw. Ook is deze bezienswaardigheid gloednieuw: gebouwd in 2012!

De Tempel van Leya vind je in Mountain View Nature park, vlakbij Cebu City. Teodorico Adarna liet deze tempel bouwen als een ode aan zijn vrouw Leah Villa Albino-Adarno. Hoe kwam hij ertoe om een tempel te maken voor zijn geliefde? "As a symbol of my undying love for her and my ceaseless devotion..." schreef hij op zijn Facebook-pagina.

Het complex is groots en binnen zie je heel veel marmer, goud, grootse beelden, andere spectaculaire bouwwerken en kasten die allerlei bizarre verzamelingen bevatten van Leya. Vanaf de tempel heb je een mooi uitzicht op Mountain View Nature Park.

De tempel is overigens nog niet helemaal klaar, er wordt nog van alles bijgebouwd. Ondanks dat sommige 'oudere' gedeeltes nu al in verval lijken te komen, is Tempel Leya een unieke en vreemde bezienswaardigheid. Hoe ver kan een man gaan uit liefde voor zijn vrouw?

Ontdekken in Cebu City

Meer  

De Tempel van Leya, Cebu City

Meer Bezienswaardig­heden ontdekken in Cebu

Meer