Moalboal

Het stadje Moalboal ligt in het zuidwesten van het Filipijnse eiland Cebu. Moalboal wordt geroemd om de mooie onderwaterwereld; met zeeschildpadden en duizenden sardientjes.

Enkele geluksvogels hebben zelfs een walvishaai gesignaleerd in de wateren bij Moalboal, maar die kans is zeer klein. Hoe dan ook: Moalboal is erg geschikt voor duikers en snorkelaars. Ook het stadje zelf heeft genoeg te bieden en is nog niet massaal ontdekt door toeristen.

Hier kun je relaxen en genieten van de rust. Het bekendste strand van Moalboal, White Beach, kan echter wat drukker zijn; zeker tijdens de feestdagen.

Vanuit Moalboal zijn allerlei excursies mogelijk, bijvoorbeeld naar de Kawasan Falls (met de bus te bereiken). Ook kun je een boottocht naar Pescador Island ondernemen dat vlakbij Moalboal ligt. Als je geluk hebt kun je bij Pescador Island de zeeschildpadden van dichtbij bewonderen.

In de omgeving van Pescadore Island is de kans ongeveer 100% dat je sardientjes tegenkomt. Tijdens het snorkelen zie je duizenden sardientjes onder je doorschieten, wat machtig is om te zien. Een aandachtspunt is dat dit fenomeen ook kwallen aantrekt. Blijf dus goed om je heenkijken tijdens het zwemmen.

Moalboal is een klein onderwaterparadijs waar je een heerlijke zonvakantie kunt vieren.

Verblijftip: Sea Turtle House

Als je in Moalboal verblijft kan het prettig zijn om een rustige accommodatie bij het water uit te zoeken. Sea Turtle House is zo'n plek. Deze accommodatie ligt wat verder uit het centrum van Moalboal en daardoor wat afgelegen, maar biedt een prachtig uitzicht op zee. Bij goed weer kun je Pescador Island zien liggen. De eigenaren regelen graag een betaalbare excursie naar Pescador Island. Wanneer je er op het juiste moment bij bent, kun je vanaf de accommodatie zeeschildpadden spotten.

Ontdekken in Moalboal

Meer  

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid