Vakantie Bohol

Bohol

Bohol is een rustig eiland vol verrassingen. Na het bezoeken van de drukke stad Manila, kun je hier op een van de vele stranden heerlijk bijkomen van alle indrukken die je hebt opgedaan.

Populaire Filipijnen reizenBohol staat bekend om twee unieke bezienswaardigheden: de Chocolate Hills, waar de bergen zo bruin zijn als chocolade en de kleine spookdiertjes (tarsiers) met enorme ogen. Aan de stranden van Bohol kun je heerlijk relaxen. Bijvoorbeeld op Alona Beach en White Beach: deze stranden vind je op het compacte Panglao Island. Panglao Island ligt in de omgeving van de belangrijke stad Tagbilaran en op dat eiland is ook de luchthaven gevestigd.

Bohol speelde een grote rol in de Filipijnse geschiedenis. Op Bohol werd namelijk in 1561 een verbond gesloten met de Spanjaarden. De Spaanse veroveraars kregen hierop ruimte om Cebu (wat naast Bohol ligt) te bereiken en zij vergrootten daarmee hun invloed op de Filipijnen.
Bohol is een eiland met een bewogen geschiedenis. Tegenwoordig ervaar je vooral de rust wanneer je hier langskomt als toerist. Dat merk je vooral als je ronddobbert op een boot over de Loboc rivier. Op deze plek hoeft helemaal niks; behalve om je heenkijken en genieten.

Strandvakantie Bohol

Populaire Filipijnen reizen

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer  
Populaire Filipijnen reizen

Meer Bohol

Meer  

Reisverhalen

Meer  
Bootje varen op Bohol

Bootje varen op Bohol

Na een drukke werkweek in Manila, wil ik er samen met mijn Nederlandse collega's tussenuit. Bij het reisbureau dat naast ons werk ligt (strategische ligging smile, boeken we een trip naar het Filipijnse eiland Bohol.

Verder lezen