Spookdiertjes (tarsiers)

Excursies in Vakantie Bohol

Spookdiertjes (tarsiers)

Op de eilanden Samar, Leyte, Mindanao en natuurlijk Bohol komen Filipijnse spookdiertjes (tarsiers) voor. Deze zoogdieren zijn ontzettend klein; ze passen in een mensenhand...

Populaire Filipijnen reizen

Het eerste wat opvalt aan tarsiers, zijn hun enorme ogen waarmee ze 's nachts perfect zicht hebben. Hun nek kunnen ze maar liefst 180 graden draaien. Helaas worden deze kleine dieren bedreigd. Hun leefgebied wordt kleiner doordat er bossen verdwijnen. Als je zo'n spookdiertje ziet, dan moet je misschien de neiging onderdrukken om hem of haar mee naar huis te nemen. In de praktijk komt het veelvuldig voor dat deze dieren worden meegenomen uit hun leefomgeving.

Op sommige plekken bij de Loboc rivier, worden tarsiers in kooien gehouden, wat natuurlijk geen goede zaak is. Als je zoiets tegenkomt, dan weet je zeker dat je je op een foute plek bevindt om spookdiertjes van dichtbij te bewonderen... Aan zo'n ervaring kun je dus beter geen geld besteden.
Gelukkig zijn er ook Filipino's die zich met hart en ziel inzetten om deze fascinerende diertjes te beschermen en is het nog steeds mogelijk om de spookdiertjes op een verantwoorde manier te bezoeken. Het Tarsier Sanctuary bij Corella schijnt hiervoor de meest betrouwbare plaats te zijn, omdat je daar echt de mogelijkheid hebt om de spookdiertjes in hun eigen leefomgeving te ontdekken. Een prettige gedachte.

Ontdekken in Bohol

Meer  

Spookdiertjes (tarsiers)

Meer Excursies ontdekken in Bohol

Meer