Panglao Island

Niet al tever bij Tagbilaran vandaan, de hoofdstad van Bohol, ligt een klein schiereiland: Panglao Island. Behalve dat hier een luchthaven is, staat Panglao Island ook bekend om de mooie stranden, waaronder Alona Beach en White Beach.

Helder blauw water, een mooie zonsondergang en uitzicht op de Filipijnse boten. Meer heb je niet nodig.
Het levendige Alona Beach is het bekendste strand op Panglao Island. Dit strand heeft een lengte van ongeveer een kilometer. Op Alona Beach kun je je prima vermaken; er zijn allerlei fijne barretjes en restaurants te vinden. Wanneer je op zoek bent naar een stil, onontdekt strand, dan kun je beter ergens anders naartoe gaan. Zeker tijdens het hoogseizoen is Alona Beach een populaire trekpleister op Bohol. Hier zijn dan ook veel watersportliefhebbers - duikers, snorkelaars, jetskiërs en kitesurfers - te vinden.

Aan de oostkant van Alona Beach ligt White Beach: een -de naam zegt het al - wit strand. Met een lengte van ongeveer drie kilometer is White Beach groter dan Alona Beach. Toch is dit strand minder bekend. Net als Alona Beach, zijn hier resorts te vinden; toch is White Beach aanzienlijk rustiger.

Verblijftip op Panglao Island: Dream Native Resort

Het comfortabele Dream Native Resort is van alle gemakken voorzien en beschikt over een mooi zwembad. Alona Beach is vanuit deze accommodatie te bereiken met een tricycle (Filipijns vervoermiddel). Aangezien Dream Native Resort een Italiaanse eigenaar heeft, kun je hier heerlijke authentieke Italiaanse gerechten eten.

Dream Native Resort

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Reisverhalen

Meer