Chocolate Hills

Activiteiten in Vakantie Bohol

Chocolate Hills

De Chocolate Hills vallen het meeste op in Bohol. In dit gebied liggen meer dan 1200 heuvels die zo bruin zijn als chocolade.

Populaire Filipijnen reizen

De meeste heuvels zijn ongeveer 30-50 meter hoog, maar hoe zijn deze bruine 'bergen' nou eigenlijk ontstaan? Volgens een mythe komt dit door een dagenlang gevecht tussen twee reuzen. Een andere verklaring is dat de heuvels zijn voortgekomen uit de tranen van een reus; deze reus had verdriet, omdat zijn geliefde was gestorven. Uiteraard vinden de wetenschappers deze verklaringen onzin: volgens hen zijn de Chocolate Hills onderdeel van een geologisch verschijnsel. Maar hoe? Dat weten zelfs de geleerden niet precies. Het heeft in ieder geval te maken met erosie en veranderingen van kalksteen.

De typische, bruine kleur wordt vooral in het droge seizoen (december tot en met april ongeveer) zichtbaar. De toppen zijn namelijk begroeid met gras; bij weinig regen wordt het gras bruin. Het totale gebied is meer dan 50 vierkante kilometer. Hier kun je dus wel een tijdje doorbrengen.

Ontdekken in Bohol

Meer  

Chocolate Hills

Meer Activiteiten ontdekken in Bohol

Meer