Walvishaaien ontmoeten

Activiteiten in Vakantie Cebu

Walvishaaien ontmoeten

Walvishaaien van dichtbij zien en ermee zwemmen: wie wil dat nou niet? In Oslob staan de toeristen te dringen om dit allemaal mee te maken en dat is begrijpelijk. Maar is het ook verantwoord?

Populaire Filipijnen reizen

Maart tot en met mei is de beste periode om walvishaaien te spotten. Deze reuzen eten voornamelijk plankton, krill en kleine vissen. Toch kunnen zij wel vijftien meter lang worden. De kans om deze vriendelijke giganten tegen te komen, is in Oslob ontzettend groot. Als je in het water springt, kun je zelfs letterlijk tegen een walvishaai aanzwemmen! (of andersom) Oslob is daarom een grote -maar ook omstreden- toeristische trekpleister.

De walvishaaien in Oslob worden namelijk bijgevoerd en dagelijks gaan er vele boten het water op. Hierdoor zijn walvishaaien minder geneigd om verder te trekken, wat grote gevolgen kan hebben voor hun soort. Vandaar dat het niet zo'n goed idee is om met walvishaaien te zwemmen in Oslob.Hoe kun je walvishaaien ontmoeten op een prettige én verstandige manier?

Je kunt hiervoor naar de plaats Donsol gaan, wat op het Filipijnse eiland Luzon ligt. In Donsol worden de walvishaaien niet bijgevoerd. Er is bovendien veel plankton in het water (vanuit de Donsol rivier) waar de walvishaaien zich tegoed aan kunnen doen. Hoewel de kans om de walvishaaien van dichtbij te zien daar wat kleiner is, lijkt er meer aandacht te zijn voor een verantwoorde ontmoeting.

Soms zwemmen er walvishaaien rond in de omgeving van Moalboal (eveneens op het eiland Cebu), maar om deze grootse dieren op die locatie te kunnen spotten heb je een grote dosis geluk nodig. Het is in ieder geval te hopen dat de walvishaaien ook in de toekomst te bewonderen zijn.

Ontdekken in Cebu

Meer  

Walvishaaien ontmoeten

Meer Activiteiten ontdekken in Cebu

Meer