Strandvakantie Boracay, het is weer open voor toeristen - Va

In april 2018 werd het Filipijnse eiland Boracay een half jaar gesloten voor een grondige renovatie. Inmiddels is Boracay weer toegankelijk voor buitenlandse toeristen. Wat kun je nu verwachten?

Al jaren staat Boracay op allerlei lijsten van mooiste stranden. Het is dan ook niet zo vreemd dat veel toeristen Boracay persoonlijk willen bewonderen. Hierdoor is de bedrijvigheid op Boracay de laatste jaren enorm gegroeid: meer hotels, meer winkels en een groots uitgaansleven.

Door die ontwikkelingen is dit prachtige eiland behoorlijk vervuild geraakt. De Filipijnse regering nam een drastische maatregel: een tijdelijke sluiting, zodat Boracay weer kon worden hersteld.
Het goede nieuws: vanaf 26 oktober mogen toeristen weer op Boracay komen. Informeer naar de mogelijkheden.
De ervaring op Boracay zal iets anders zijn dan vóór 2018. Volgens Independent zal Boracay geen party-island meer zijn. Vanaf nu geldt: geen 24 uur per dag feesten en geen harde muziek. Roken of drinken aan het strand is niet toegestaan.

Daarnaast is het de bedoeling om het toerisme kleinschaliger te maken. Veel accommodaties op Boracay hebben hun deuren moeten sluiten. De focus van het eiland wordt anders: eindeloos feesten kan niet meer. Het is vooral belangrijk om oog te blijven houden voor het milieu en de veiligheid.

In een half jaar tijd is er veel gebeurd op Boracay en is het water volgens de Filipijnse autoriteiten heel schoon te noemen. De verwachting is dat de herstelwerkzaamheden tot eind 2019 gaan duren. Helaas hebben de koraalriffen, de mangroven en de stranden veel meer tijd nodig om te herstellen.

De natuur rondom Boracay blijft dus kwetsbaar. Het is belangrijk om hiermee rekening te houden zodat dit prachtige eiland ook in de toekomst behouden kan worden.

Boracay met eigen ogen zien?


Bron: Namasté Reizen, 20-daagse rondreis Island Hopping


Bij de Nederlandse organisatie Namasté Reizen is het mogelijk om een individuele reis op maat te boeken naar de Filipijnen. De reis wordt aangepast naar jouw ideeën, wensen en planning. Zo kun je ervoor kiezen om een 20-daagse rondreis langs verschillende Filipijnse eilanden te ondernemen, waaronder Boracay.