Zonvakantie Boracay

Boracay

Het kleine Filipijnse eiland Boracay heeft een grote aantrekkingskracht op toeristen. Op deze plek zijn er namelijk fantastische stranden te ontdekken. Het bekendste strand is 'White Beach'.

Groepsreis naar de Filipijnen

Zonnen op het strand, genieten van een massage, snorkelen, boottripjes ondernemen, parasailen, jetskiën: op Boracay leek tot begin 2018 alles mogelijk...

Het eiland ontving zoveel bezoekers dat de Filipijnse regering een drastische maatregel nam: Boracay werd een half jaar gesloten voor een grootse renovatie. Hoewel alle werkzaamheden nog niet zijn afgerond en de natuur nog niet helemaal is hersteld, is Boracay inmiddels weer opengesteld voor toeristen.

Het is duidelijk: Boracay kan rekenen op veel bezoekers. Dit gevarieerde eiland is niet voor niks zo populair geworden. Op Boracay zijn verschillende duikcentra te vinden waar je een brevet kunt halen. Sommige vissen lijken zelfs gewend te zijn aan toeristen en komen graag om je heen zwemmen.

Vlak bij White Beach is een lange boulevard aangelegd met winkels, barretjes, resorts, restaurants en uitgaansgelegenheden. Het toerisme op Boracay is overigens minder grootschalig geworden: veel accommodaties hebben in 2018 hun deuren moeten sluiten. Ook is het niet meer de bedoeling om eindeloos te feesten met luide muziek: iets wat vóór 2018 aan de orde van de dag was.

Houd er rekening mee dat je op Boracay verkopers kunt tegenkomen van allerlei tourtjes en andere producten. Probeer altijd de prijzen in de gaten te houden en neem de tijd om na te denken.Minder zin om aan het strand te liggen? Breng dan een bezoek aan Mount Luho. Hier kun je uitkijken over het eiland. Je kunt er ook voor kiezen om Boracay per fiets of per paard te verkennen. Als de avond valt, arriveren allerlei boten op White Beach: klaar om jou mee te nemen naar de zee. Vanaf het water kun je vervolgens de zonsondergang bewonderen.
Groepsreis naar de Filipijnen

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer  
Groepsreis naar de Filipijnen