Kuala Lumpur

Kuala Lumpur is voor veel vliegtuigmaatschappijen een belangrijke tussenstop. De moderne internationale luchthaven is de moeite waard om te bekijken, maar de hoofdstad van Maleisië heeft nog veel meer te bieden... 


Wat kost een reis naar Kuala Lumpur?

In vergelijking met andere Aziatische steden als Bangkok en Jakarta is Kuala Lumpur vrij overzichtelijk te noemen.
Ondanks dat Kuala Lumpur een drukke stad is, kun je op een efficiënte manier het centrum verkennen: per taxi, bus, metro of... de monorail.

Kuala Lumpur is eigentijds en sfeervol. Je ontdekt hier moderne architectuur, talloze winkels, heerlijk eten, mooie tempels en historische gebouwen.

De Petronas Twin Towers vormen de bekendste bezienswaardigheid. Vanaf een loopbrug die beide torens met elkaar verbindt, heb je een goed overzicht over de stad. Wil je de stad liever vanaf een hoger punt bekijken, ga dan naar Menara Kuala Lumpur. Deze communicatietoren is gebouwd op een heuvel en biedt een groots uitzicht.

Jalan Petaling is een bruisende straat in het district Chinatown. Als je een beetje op de hygiëne let, vind je hier volop mogelijkheden om lekker te eten bij één van de vele stalletjes op straat. Een andere plek in de stad waar je zeker een kijkje moet nemen, is Merdeka Square: een prachtig plein dat symbool staat voor de Maleisische onafhankelijkheid.

Zelfs in het volgebouwde Kuala Lumpur, zijn er groene parken te ontdekken. Voorbeelden zijn KLCC Park (vlak bij de Petronas Twin Towers) en Lake Gardens. In Lake Gardens is veel te beleven. Je kunt allerlei vogelsoorten spotten in het KL Bird Park of een kijkje nemen bij het planetarium of de orchideeëntuin.

Wil je iets anders zien dan de 'gewone' bezienswaardigheden? Ga dan naar winkelcentrum Times Square. Middenin dat winkelcentrum hebben de Maleisiërs een compleet pretpark aangelegd. Vanuit de achtbaan kun je de winkels ondersteboven bewonderen...

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid