Po Lin Monastery

Bezienswaardig­heden in Verre reis Hongkong

Po Lin Monastery

In de bergen rondom Hongkong, op Lantau Island, ligt Po Lin Monastery. Deze plek is makkelijk te vinden, omdat op de top een immens Boeddhabeeld is neergezet. Dit 34-meter hoge beeld is bereikbaar via een trap van 268 treden.

Po Lin Monastery was oorspronkelijk een boeddhistisch klooster en werd gebouwd in 1906. Sinds 1993 is deze plek een grote trekpleister, omdat in dat jaar de bouw van de Grote Boeddha (ook bekend als Tian Tan Boeddha) werd afgerond. Aan dit beeld werd zo'n twaalf jaar gewerkt.

In de omgeving van het klooster vind je aangelegde tuinen, loslopende koeien en vegetarische restaurants. Verder kun je een bezoek brengen aan het nabijgelegen Ngong Ping Village: een gethematiseerd dorp.Het is natuurlijk aan te raden om een kijkje te nemen in het klooster en het beeld van dichtbij te bekijken. Het uitzicht is zeer de moeite waard. Houd er rekening mee dat je niet de enige bent die Po Lin Monastery gaat bezoeken. Ngong Ping Village is vrij toeristisch.


Vanuit metrostation Tung Chung Station (exit B) kun je de kabelbaan nemen naar Ngong Ping Village. Houd er rekening mee dat er een rij kan staan bij de ingang en dat je bij mistige omstandigheden waarschijnlijk weinig uitzicht hebt vanuit de kabelbaan. Een andere mogelijkheid is om vanuit Tung Chung Station een bus te nemen (lijn 23) richting het klooster, dat is overigens ook goedkoper.

Ontdekken in Hongkong

Meer  

Po Lin Monastery

Meer Bezienswaardig­heden ontdekken in Hongkong

Meer