De vloek van de Farao

Eten en drinken in Hurghada

De vloek van de Farao

Drink in Hurghada geen water uit de kraan. Pas op met het kopen van groenten, zoals salades. Deze groenten worden alleen gewassen en dus blijven de bacteriën in leven. Pas ook op met het eten van ijskoude dingen, terwijl het buiten zo warm kan zijn.

Wat kost een vakantie naar Hurghada?

Dit geldt natuurlijk ook voor airco en de buitentemperatuur. In een heet land als Egypte is het noodzaak goed te blijven drinken. En dan hebben we het over water natuurlijk. Drink je overdag een biertje, drink daarna dan twee glazen water of cola of zo. Het eten in Hurghada en sowieso in Egypte wordt met meer olie en kruiden gemaakt. Is dat nieuw voor je dan zal je lichaam daar ook even aan moeten wennen. Tot zover de voorschriften.


Onder leiding van Howard Carter werd in 1922 het graf van farao Toetanchamon gevonden. De Vloek van de farao is het volksgeloof dat beweert dat diegene die zich toegang verschaft(e) tot het graf van een farao, hiervoor gestraft zou (zal) worden. Tegenwoordig krijgen reizigers ook te maken met de vloek van de farao: reizigersdiarree als gevolg van bacteriën en slechte hygiëne. Veruit de meest voorkomende kwaal bij reizigers. Bij meer dan de helft van de exotische reizen wordt het reisgenot op de proef gesteld door darmkrampen en veelvuldig toiletbezoek.

Ontdekken in Hurghada

Meer  

De vloek van de Farao, Hurghada