Onontdekte eilanden: Brits Indische Oceaanterritor

Brits Indische Oceaanterritorium

Het Brits Indische Oceaanterritorium ligt in Zuid-Azië: in de Indische Oceaan, onder de Malediven en heeft een oppervlakte van ongeveer zestig vierkante kilometer. Toeristen bezoeken deze eilandengroep om de tropische stranden, de prachtige onderwaterwereld en de mooie natuur.

Echt makkelijk is het niet om in dit stukje paradijs te komen. Tenzij je militair bent, is het Brits Indische Oceaanterritorium alleen per schip bereikbaar. Daarnaast kent dit gebied, met name Diego Garcia, een ingewikkelde politieke geschiedenis.

Het Brits Indische Oceaanterritorium heeft geen hoofdstad. Diego Garcia is het belangrijkste eiland en bevat een legerbasis. Tijdens de Koude Oorlog volgden de Amerikanen vanuit Diego Garcia alle ontwikkelingen van de Sovjet-Unie op de voet. Door deze militaire activiteiten werden de inwoners, ook Chagossians genoemd, verbannen uit Diego Garcia en vervolgens naar Mauritius en de Seychellen overgebracht. Officieel is deze verbanning opgeheven, maar de militaire status is gebleven. Op Diego Garcia zul je dus nog steeds militairen aantreffen. Ook betaal je op het Brits Indische Oceaanterritorium met de Amerikaanse dollar (in plaats van de Britse pond).

Op de meeste eilanden zijn geen geasfalteerde wegen te vinden, met uitzondering van Diego Garcia: tussen de militaire luchthaven en de haven is een kleine weg aangelegd. Op de eilanden is de fiets het meest gangbare vervoermiddel.

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer