Avontuurlijk Comoren

Comoren

De Comoren liggen in de Indische Oceaan, in het noordwesten van Madagaskar en bevatten vulkanische landschappen en unieke koraalriffen. Deze Afrikaanse eilandengroep is opgebouwd uit de eilanden Grande Comore, Mohéli, Anjouan en een hoeveelheid mini-eilanden.

Bijzonder is dat de Comoren zowel Franse als Arabische invloeden hebben. De islam is de belangrijkste religie en de naam van de Comoren stamt uit het Arabisch: 'Djazair al Kamar' (in het Nederlands: 'maaneiland'). De eilanden waren lange tijd het territorium van de Fransen, waardoor er nu nog steeds Frans wordt gesproken.

De Comoren zijn paradijselijke eilanden en het mooie is: het massatoerisme ontbreekt. In plaats van dat je met vele toeristen op de vulkaan Mount Karthala staat te wachten tot de zon opkomt, is de kans groot dat je die prachtige ervaring helemaal zelf mag beleven.

Op de Comoren ontdek je authentieke dorpjes, kun je heerlijk ronddwalen in het oude stadsdeel van de hoofdstad Moroni en is het mogelijk om te zwemmen met walvissen, dolfijnen en schildpadden. Ook kun je zeekoeien spotten. Het zeewater is blauw en de stranden wit, zoals het een tropische vakantiebestemming betaamt. Alleen een cocktail ontbreekt in dit plaatje: volgens de wet mag er namelijk geen alcohol worden gedronken op de Comoren.

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer