Vliegvakantie Denemarken

Denemarken

Denemarken is het zuidelijkste land van Scandinavië, ten noorden grenzend aan Duitsland. Samen met de Faeröer Eilanden en Groenland wordt het Koninkrijk Denemarken gevormd: een ideaal vakantieland voor natuurliefhebbers en fanatieke wandelaars.

Wat kost een reis naar Denemarken

Het noordelijke Skagen met zijn grootste zandduinen van Europa, de vergezichten bij de kust van Jammerbugt, het eiland Fur met zijn prachtige geologische rotsformaties vol fossielen, het nationale park Mols Bjerge en de ‘woestijn’ Anholt; het is allemaal prachtig. Als je naar Denemarken op vakantie gaat, bezoek dan in ieder geval Møns Klint: krijtrotsen, bijzondere flora, fossielen en een mooi strandgebied.

Bezoek ook hoofdstad Kopenhagen met zijn bijna 600.000 inwoners. Een bijzonder gezicht is de haven Nyhavn met zijn gekleurde huizen langs de kade. Sommige huizen zijn driehonderd jaar oud. In kopenhagen heeft ook de schrijver Hans Christian Andersen gewoond en gewerkt. Hij is de schrijver van het verhaal van de Kleine Zeemeermin, waarvan ook een beeld in Kopenhagen staat. Dat beeld is klein maar wel de grootste attractie van de stad.

Het ooit koninklijke slot Rosenborg staat in het centrum van Kopenhagen en is zowel van buiten als van binnen leuk om te bekijken. Voor de bierliefhebbers: het bekende Deense biermerk Carlsberg kent zijn oorsprong in Denemarken en heeft de brouwerij in Kopenhagen staan.
Wat kost een reis naar Denemarken

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer  
Wat kost een reis naar Denemarken