Avontuurlijk Djibouti

Djibouti

Djibouti ligt in Afrika in het noordoosten van dat continent, omringd door Eritrea, Ethiopië en Somalië. De kust van Djibouti ligt deels aan de Rode Zee en aan de Golf van Aden, op twintig kilometer van Jemen.

Wat kost een hotel in Djibouti

In het midden van het ook Franssprekende land ligt het Assalmeer, dat met zijn 155 meter diepte het diepste punt van heel Afrika is. Frankrijk ondersteunt Djibouti structureel wanneer het Afrikaanse land op gebied van veiligheid of economie hulp nodig heeft. De hoofdstad van Djibouti is Djibouti en is – er wonen 600.000 mensen in de stad – een belangrijke havenstad. Na de zoutwinning vormen de activiteiten in de haven de belangrijkste inkomstenbron.

Djibouti is nog wat onontdekt, maar dat kan ook door de hitte komen. Voor een groot deel bestaat het land uit woestijn, waardoor er ook weinig wilde dieren zijn en is bijvoorbeeld landbouw schier onmogelijk.

Het leven onder water, langs de kust, is daarentegen in groten getale aanwezig. Les sept frères en de Gold van Tadjourad zijn uitstekende duikstekken. Een duikvakantie of een rondreis door meerdere landen waar Djibouti onderdeel van uitmaakt, zijn de beste opties om een vakantie te vieren in het land.
Wat kost een hotel in Djibouti

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer  
Wat kost een hotel in Djibouti