Vliegreis El Salvador

El Salvador

Het kleurrijke, maar vrij onbekende El Salvador is een klein land in Midden-Amerika. Buurlanden Guatemala en Honduras worden veel vaker bezocht.

Wat kost een hotel in El Salvador

Het grote geheim is dat El Salvador een prachtig, groen land is met tropische stranden en imposante bergketens.
San Salvador is de hoofdstad en ligt in het oosten van El Salvador. In de omgeving van San Salvador kun je een bezoek brengen aan El Boquerón National Park, gelegen in de krater van de vulkaan El Boquerón. In dit park zijn prachtige wandelpaden aangelegd en heb je mooie uitkijkpunten.

Bij San Salvador ligt een archeologische vindplaats: Joya de Cerén, oorspronkelijk een dorp dat bewoond werd door Maya's. Net als bij het Italiaanse Pompeï, werd Joya de Cerén getroffen door een vulkaanuitbarsting. Dat gebeurde in het jaar 590. Gelukkig konden de inwoners van Joya de Cerén op tijd vluchten. Deze vindplaats geeft een mooi inkijkje in het historische leven van de Maya's in El Salvador.

Een hoogtepunt van El Salvador is Nationaal Park Cerro Verde, waar meer dan honderd vogelsoorten rondvliegen. Hier kun je maar liefst zeventien soorten kolibries spotten. In Cerro Verde ligt de vulkaan Santa Ana met een hoogte van 2300 meter.

De mooiste stranden, zoals La Costa Del Bálsamo, vind je aan de zuidkust van El Salvador. Deze stranden bieden veel mogelijkheden voor surfers.
Wat kost een hotel in El Salvador

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer  
Wat kost een hotel in El Salvador