Avontuurlijk Equatoriaal-Guinea

Equatoriaal-Guinea

Equatoriaal-Guinea is een klein land in de bocht van Afrika. Het land wordt omringd door Gabon en Kameroen.

Wat kost een hotel in Equatoriaal-Guinea

De eilanden Annobón en Bioko – waar hoofdstad Malabo ligt – horen ook bij Equatoriaal-Guinea. Equatoriaal-Guinea is een bewogen land, waar in 1978 de uitoefening van godsdienst werd verboden. Een jaar later werd de godsdienstvrijheid hersteld en is het land overwegend katholiek.

Wat betreft persvrijheid is het slecht gesteld met Equatoriaal-Guinea. Het land voert samen met onder meer Noord-Korea en Syrië de lijst aan van landen met de minste persvrijheid. Equatoriaal-Guinea is verder bijzonder omdat je op alle leeftijden alcohol mag kopen, maar geen druppel alcohol in je bloed hebben als je zelf de weg opgaat. In het land wordt Frans, Portugees en Spaans gesproken, Equatoriaal-Guinea is het enige Afrikaanse land waar die laatste taal wordt gesproken.

Voor vakantiegangers is het nog weinig bezochte Equatoriaal-Guinea een boeiend land, mede door pareltjes als het beschermde nationaal park Monte Alen, waar de berggorilla’s, chimpansees, olifanten en krokodillen leven. Bezoek ook zeker het eiland Bioko, dat opvallend welvarend is. Om terug te keren naar de Spaanse invloeden uit het verleden reis je af naar Downtown Malabo.
Wat kost een hotel in Equatoriaal-Guinea

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer  
Wat kost een hotel in Equatoriaal-Guinea