Vliegvakantie Estland

Estland

Estland is een land in het oosten van Europa en vormt samen met Letland en Litouwen de Baltische Staten. Omgeven door Rusland en Letland grenst Estland verder aan de Oostzee en de Finse Golf.

Wat kost een hotel in Estland

Tallinn is de hoofdstad en betalen gaat er sinds 2011 gewoon met de euro. Estland is een dunbevolkt land met slechts 1,3 miljoen inwoners, maar kent wel grote problemen met vele drugsverslavingen, mensen met Aids en de grootschalige prostitutie.
Hoofdstad Tallinn – dat aan zee ligt – spreekt het meest tot de verbeelding.
Talloze musea, kerken, kastelen en kathedralen zijn er te bezoeken, waaronder de Alexander Nevski-kathedraal met zijn Russische uiterlijke kenmerken. Vanaf Toompea, een heuvel bestaande uit kalksteen, heb je een mooi uitzicht over de stad.

Binnen een uur rijden vanuit Tallinn ligt het nationale park Lahemaa, dat het oudste en grootste nationale park is in Estland. Een groen park met helder blauw water en prachtige watervallen. Ideaal voor een wandeling in de frisse buitenlucht. Een rondreis per auto is een goede manier om Estland te leren kennen, al is een citytrip in Tallinn voor de meeste mensen vaak al voldoende tijdens een vakantie naar Estland.
Wat kost een hotel in Estland

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer  
Wat kost een hotel in Estland