Avontuurlijk Ethiopië

Ethiopië

Begrensd door Eritrea, Djibouti en Somalië aan de oostkant staat Ethiopië niet in contact met de Rode Zee. Verder is het land, dat is het oosten van Afrika ligt, omgeven door Soedan, Zuid-Soedan en Kenia.

Wat kost een hotel in Ethiopië

Een land van armoede, waarin ruim 105 miljoen mensen wonen. Een bijzonder land waarvan gezegd wordt dat de mensheid hier is ontstaan, eeuwen voor Christus. Traditioneel in Ethiopië zijn de grote schijven die vrouwen door hun lippen dragen. Daarmee maken ze indruk op mannen. Hoe groter de schijf, hoe aantrekkelijker. Een bizar gezicht.

Even bizar is de hyenaman van Harar. Harar is een ommuurde stad in het oosten van Ethiopië en als de avond valt brengen groepen hyena’s een bezoekje aan de stad. Gevaarlijke roofdieren die in groepen opgewassen zijn tegen leeuwen en op krokodillen en de witte haai na de krachtigste beet heeft van alle dieren.
Die hyena’s eten iedere nacht letterlijk uit de hand van ‘De Hyenaman van Harar’. En dat niet alleen.
Hij dresseert de dieren alsof het circusdieren zijn. Wat begon als een alternatief voor de vleeseters om eigen vee en pluimvee veilig te houden, is inmiddels een toeristische attractie geworden waarbij vakantiegangers met een poserende hyena op de foto kunnen.

Voor zowel de Hyenaman als de hyena’s komt er op deze manier ‘brood op de plank’, maar het nadeel is dat steeds meer hyena’s de stad teisteren, die deze gratis maaltijd niet overslaan. Vooralsnog ligt hun focus alleen op het stukje vlees, maar toeristen moeten weten dat hyena’s levensgevaarlijke dieren zijn. En blijven. Tijdens de rondreizen – een mooie manier om Ethiopië te ontdekken – wordt Harar ook aangedaan.
Wat kost een hotel in Ethiopië

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer  
Wat kost een hotel in Ethiopië