Vakantie Faeröer Eilanden

Faeröer Eilanden

Op ongeveer een even grote afstand van zowel IJsland, als Noorwegen als het Verenigd Koninkrijk liggen de Faeröer Eilanden. Midden in de Atlantische Oceaan, als autonoom onderdeel van Denemarken.

Wat kost een hotel in Faeröer Eilanden

De Faeröer Eilanden zijn goed voor zo’n 50.000 inwoners en betalen gaat er met zowel de Deense kroon als de Faeröerse kroon. De taal heeft nog het meest weg van IJslands. De Faeröer Eilanden is een prachtige eilandengroep, die met zijn ruige kusten en kliffen veel weg heeft van de Ierse 'kustlijnen'.

Tórshavn is de hoofdstad van de Faeröer Eilanden en staat bekend als de kleinste hoofdstad van de wereld. Ongeveer 20.000 inwoners wonen en werken er. Een voetbalstadion van het nationale elftal, een vuurtoren en restanten van een verdedigingsfort zijn de bezienswaardigheden in deze ministad.

Een mooie manier om de Faeröer Eilanden te leren kennen is een auto huren. Vele zeevogels, zoals papegaaiduikers bewonen de steile, rotsachtige kusten van de Faeröer Eilanden. De grappige papegaaiduikers zijn vooral op het westelijke eiland Mykines te vinden. De eilanden zijn sinds begin deze eeuw via een wegverbinding verbonden.
Wat kost een hotel in Faeröer Eilanden

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer  
Wat kost een hotel in Faeröer Eilanden