Vliegvakantie Finland

Finland

Finland is natuur, natuur en nog eens natuur. Omgeven door Rusland, Zweden en Noorwegen is dit Scandinavische land ideaal voor vakantiegangers die er graag op uittrekken.

Wat kost een reis naar Finland

In dit uitgestrekte land leven ruim 5,5 miljoen inwoners en zijn ongeveer 188.000 meren te vinden. Het leeuwendeel van de inwoners woont in hoofdstad Helsinki, dat met één miljoen inwoners in het zuiden van Finland ligt. Finland is zo divers dat er voor iedere vakantieliefhebber wel iets te doen is. Gek genoeg komt Finland niet vaak voor op wenslijstjes van vakantiegangers.

Met steden als hoofdstad Helsinki, Kemi met het sneeuwkasteel, eilandenstad Oulu, Savolinna met het kasteel uit de veertiende eeuw en Turku, de oudste stad van Finland, is er genoeg te zien. En dan hebben we het nog niet over de natuur gehad. In de zomer zwemmen, kajakken en de natuur in voor een wandeling. In de winter schaatsen, skiën en langlaufen, om van het hoogtepunt voor veel vakantiegangers nog maar te zwijgen met een slee de bossen in en daar voortgetrokken worden door rendieren of honden.

Tot slot het meemaken van het natuurwonder Noorderlicht. Dat kan prima in Lapland, het noordelijk deel van Finland. Als je het Noorderlicht wilt zien, bereid je dan goed voor. Noorderlicht is alleen met duisternis te zien. Bezoek daarvoor Finland alleen in de winter.
Wat kost een reis naar Finland

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer  
Wat kost een reis naar Finland