Fuerteventura

Het oudste eiland van de Canarische Eilanden is Fuerteventura. Dit prachtige zwarte en woestijnachtige eiland is minder bekend bij de Nederlandse toeristen, maar steeds meer in trek.

Ga op vakantie naar Fuerteventura

Fuerteventura, bedekt met zwart vulkanisch gesteente en met Saharazand – dat uit Marokko is komen overwaaien, is na Tenerife het grootste Canarische Eiland. Het eiland kent in Puerto del Rosario zijn hoofdstad, met op een paar kilometer ten zuiden de luchthaven El Matorral. Toch is deze havenstad niet erg in trek bij de vakantiegangers, ondanks de korte afstand naar het vliegveld.

Puerto del Rosario zelf – er wonen zo’n 40.000 mensen – is een vrij eenvoudige stad, zonder veel historische waarde. Dit komt ook doordat Betancuria, gelegen in het dal centraal op het eiland voorheen de hoofdstad was, en het plaatsje Antigua ook nog jaren belangrijk is geweest, vanwege zijn strategische ligging. Puerto del Rosario is leuk om te bezoeken, maar voor een dagje – om te zien hoe de locals in de hoofdstad van Fuerteventura leven.

Welke plaatsen wel populair zijn, zijn Corralejo met zijn schitterende baai, Caleta de Fuste met zijn enorme strand en Jandía Playa in het uiterste zuidelijk puntje van het eiland. Zeker de eerste twee sfeervolle badplaatsen voorzien in elke behoefte van de vakantieganger, die rust en gezelligheid wil. Er heerst op het eiland een gemoedelijke sfeer, er is genoeg te doen, het is gezellig druk (zomers heel druk) en er zijn mooie hotels en resorts. Stranden zijn volop aanwezig.De mooiste bezienswaardigheden op Fuerteventura zijn wellicht de natuurparken, elk met een eigen gezicht.
Parque Natural de Corralejo in het noorden van het eiland kent prachtige duinlandschappen en heeft zicht op Lanzarote. Het lijkt op een woestijn die uitmondt bij een oneindig ogende kustlijn. Prachtig! Voor een vulkaanlandschap kan het beste Parque Rural de Betancuria worden bezocht. Centraal op het eiland ligt Betancuria in het dal van de oude vulkaan. Een bijzonder omgeving, geschikt voor fotografen. Vogels spotten wordt hier ook veelvuldig gedaan. De oudste berg op het eiland is Montaña de Tindaya. Zeer de moeite waard!

Voor de vakantiegangers die actief op zee willen zijn is Fuerteventura ideaal. Het noorden leent zich daar namelijk uitstekend voor. Hoewel de meeste surfers Corralejo aandoen met hun surfplank reizen de echte kenners door naar El Cotillo. Geen toeristen en een ruige zee. Ook mooi, maar dan met de boot, is Isla de Lobos. Een idyllisch en onbewoond eilandje. Leuk voor een rondwandeling, het azuurblauwe zeewater en de te beklimmen vulkaan waarover het eiland beschikt.
Ga op vakantie naar Fuerteventura

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid
Ga op vakantie naar Fuerteventura