Verre reis Galapagoseilanden

Galapagos

Op duizend kilometer van de Zuidamerikaanse kust liggen de Galapagoseilanden. Deze afgelegen vulkanische eilandengroep staat bekend om de spectaculaire natuur en bijzondere dieren, zoals de reuzenschildpad.

Ontdek de Galapagoseilanden

Galapagos hoort bij Ecuador en vanuit de stad Guayaquil of hoofdstad Quito kun je naar dit paradijs vliegen. Door de geïsoleerde ligging kwamen hier lange tijd geen mensen. Doordat natuurlijke vijanden ontbraken, zijn er nu unieke diersoorten op de Galapagoseianden te vinden: teveel om op te noemen.
De galapagos­reuzen­schildpad komt nergens anders voor en kan een gewicht bereiken van maar liefst vierhonderd kilo.
Ook leven hier leguanen, pinguïns, zeeleeuwen, zwarte Darwin-vinken en de Galapagos-aalschover. Door de evolutie is de Galapagos-aalschover niet meer in staat om te vliegen. Vleugels uitslaan was niet meer nodig: dit dier hoefde nooit op de vlucht voor roofdieren en was in staat om makkelijk vis te vangen.

Darwin-vinken zijn vernoemd naar Charles Darwin die in 1835 persoonlijk onderzoek deed op de Galapagoseilanden. Op deze eilanden heeft Darwin zijn evolutietheorie ontwikkeld.In 1959 werd de Charles Darwin Foundation opgericht: een organisatie die zich richt op het beschermen van de eilanden. Deze bescherming is geen overbodige luxe: de komst van de mens en zijn meegebrachte dieren hebben de kwetsbare natuur beïnvloed. De Galapagoseilanden zijn in 1978 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst.

Via een meerdaagse cruise kun je dit gebied ontdekken. Je kunt dan 's nachts varen en overdag de eilanden zien. Vergeet ook niet om de schitterende onderwaterwereld te verkennen: ook in de zee leven talloze diersoorten. Duiken of snorkelen is hierdoor een mooie belevenis.

Ontdek de Galapagoseilanden

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid
Ontdek de Galapagoseilanden