Vakantie Gibraltar

Gibraltar

Onder in Spanje, in Andalusië, bij het puntje dat Marokko bijna aanraakt ligt het minischiereiland Gibraltar. Bekend van de Rots van Gibraltar, de overvloed aan berberapen die op de rots leven en de Britse invloeden.

Wat kost een hotel in Gibraltar

Dat laatste is niet heel gek, want Gibraltar behoort tot Groot-Brittannië en niet tot Spanje, wat logischer lijkt. Betalen gaat dus met de (eigen) pond, verkeer rijdt links en de inwoners spreken Engels. Ook de typische rode telefooncellen en dubbeldekkers zijn beeldbepalend.

Groot is het allemaal niet in Gibraltar, maar zo’n unieke locatie moet je een keer bezocht hebben. Op het strand een zonvakantie genieten aan de Middellandse Zee is een lekkere bezigheid, met de kabelbaan de Apenrots op is bijzonder en een uitstapje naar Spaanse plaatsen zoals Sevilla en Malaga zijn ook prachtig. Let wel dat je bij die laatste activiteit dus een landsgrens over rijdt. Dat kan vertraging opleveren.

Er zijn trouwens pogingen geweest om Gibraltar bij Spanje te voegen, al werden deze door 99% van de bevolking (zo’n 30.000 inwoners) via een referendum tegengehouden. Gibraltar staat garant voor een bijzondere vakantie.
Wat kost een hotel in Gibraltar

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer  
Wat kost een hotel in Gibraltar