Gran Canaria

Gran Canaria is met Tenerife het bekendste vakantie-eiland van de Canarische Eilanden. Samen vormen ze het hart van de Spaanse eilanden. Gran Canaria is misschien wel het mooiste Canarische Eiland. Prachtige gele en witte stranden, een helderblauwe zee, gezellige badplaatsen en een mooie natuur.

Ga op vakantie naar Gran Canaria

Toeristen trekken naar hoofdstad Las Palmas in het noorden of Maspalomas in het zuiden. Vanaf de luchthaven aan de oostkust van het eiland zijn beide plaatsen ongeveer even ver rijden. Las Palmas is wat rustiger want de meeste mensen verblijven in Maspalomas, met al zijn grote all inclusive resorts. Las Palmas beschikt echter over gezellige winkelstraatjes, veel eetgelegenheden en de nodige bezienswaardigheden en te ondernemen activiteiten.

Een must see in Las Palmas is het Plaza de Santa Ana, een plein waaraan de gelijknamige kathedraal ligt. Ook het paleis Casa de Cólon is hier te bezichtigen, waarin een museum over ontdekkingsreiziger Columbus is te vinden. De hoofdstad beschikt over één groot strand, dat Playa de las Canteras heet. Dat strand is breed, diep, heeft geel zand en palmbomen op het strand staan. Je auto parkeren is overigens een ramp in het overvolle Las Palmas, dus probeer zoveel mogelijk te lopen.

Maspalomas in het zuiden biedt meer strand en zeker de duinen daar zijn indrukwekkend. Prachtige woestijnachtige aanblikken leiden bezoekers naar de zee. De bekendste stranden van Maspalomas zijn Playa de Maspalomas en natuurlijk Playa del Ingles – waar de meeste toeristen verblijven. De leukste activiteiten om in Maspalomas te ondernemen zijn duiken, kameel of paard of quad rijden en een dag met de boot weg om bijvoorbeeld dolfijnen te spotten.

Verder is het binnenland van Gran Canaria erg mooi. Wie een auto huurt, doet er goed aan Cenobio de Valeron en de Roque Nublo op te zoeken. Dat eerste is het klooster in de Valeron-vallei, dat zich in het noorden van het eiland bevindt. Een spectaculaire archeologische vindplaats van grootse afmeting. Een collectieve schuur die de oude inwoners van het eiland gebruikten om graan op te slaan. Silo’s dus, meer dan driehonderd. En het uitzicht daar over de vallei is indrukwekkend. De Roque Nublo is een 67 meter hoog monoliet in het berggebied van Gran Canaria. Een monoliet is een gesteente dat uitsteekt ten opzichte van de restomgeving. Het is het symbolische herkenningspunt van het eiland. Bijzonder maar toeristisch, al is dat niet voor niets.
Ga op vakantie naar Gran Canaria

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid
Ga op vakantie naar Gran Canaria