Onontdekte eilanden: Guam

Guam

Guam is een eiland, dat onderdeel is van Micronesië. Compleet afgelegen ligt het hemelsbreed een paar duizend kilometer ten oosten van de Filipijnen en is het vanaf Schiphol te bereiken – met doorgaans een tussenstop in de Taiwanese hoofdstad Taipei.

Wat kost een hotel in Guam

Weg van de wereld op een prachtig eiland verstopt in de Stille Oceaan. Guam is een klein eiland waar toch nog bijna 170 duizend mensen wonen. Op Guam is het altijd zo’n dertig graden en vooral tegen het einde van het kalenderjaar valt er heel veel regen. Wanneer het nieuwe jaar begint vallen er ook wel buien – van die stortregens – maar dat is dus relatief droog.

Tumon Bay is de toeristische plek waar het water kraakhelder is en de zee heel veel meters ondiep blijft. Ideaal dus wanneer je met kleine kinderen reist. In het noorden en zuiden van Guam vind je de mooiste stranden.

Guam valt onder Amerikaans bewind en kent in Hagatna zijn hoofdstad. Of hoofdstadje… De stad heeft iets meer dan duizend inwoners en is bij lange na niet de grootste plaats van het eiland. In Hagatna vind je parkjes, een mooi strand en diverse musea. Er is zelfs een verkleinde versie van het Vrijheidsbeeld te bewonderen. Een klim op de berg Mount Lamlam is niet eenvoudig, maar biedt overwinnaars wel een onvergetelijk uitzicht. Zeker met zonsopkomst of zonsondergang.
Wat kost een hotel in Guam

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer  
Wat kost een hotel in Guam