Avontuurlijk Guinee-Bissau

Guinee-Bissau

Guinee-Bissau is een land in het westen van Afrika, onder Senegal en boven Guinee, en ligt aan de Atlantische Oceaan. Tot het jaar 1974 was Guinee-Bissau een Portugese kolonie, vandaar dat hier nog steeds Portugees wordt gesproken. Je bezoekt dit land voor de afwisselende landschappen en de prachtige eilanden.

Wat kost een hotel in Guinee-Bissau

Guinee-Bissau is arm en het land werd tijdens de jaren negentig zwaar getroffen door een burgeroorlog. De gevolgen van deze oorlog laten nog steeds diepe sporen na. Een reis naar Guinee-Bissau moet je dus zorgvuldig voorbereiden.

De hoofdstad Bissau ligt aan de Geba River. Bissau is de grootste stad van Guinee-Bissau en werd door de Portugezen benut als handelspost. Je vindt hier een haven, een kathedraal en panden uit het koloniale tijdperk. De hoofdstad heeft zwaar te lijden gehad onder politieke spanningen. Hierdoor zijn sommige monumenten verloren gegaan en tref je vervallen gebouwen aan.

Natuur en paradijselijke stranden vind je op de Bijagos eilanden. Op deze eilanden maken duizenden trekvogels een tussenstop. Ook kun je hier nijlpaarden, zeeschildpadden, krokodillen en zeekoeien spotten. Op de Bijagos eilanden heerst een andere cultuur. De rolpatronen zijn omgedraaid waardoor vrouwen de dienst uitmaken. Door de stroming zijn de eilanden niet altijd met de boot bereikbaar.
Wat kost een hotel in Guinee-Bissau

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer  
Wat kost een hotel in Guinee-Bissau