Vliegreis Guyana

Guyana

In het noorden van het continent Zuid-Amerika ligt Guyana, ook wel 'land van vele wateren' genoemd. Guyana beschikt over een divers landschap met meren, bergen, watervallen en tropische regenwouden.

Wat kost een hotel in Guyana

De buurlanden zijn: Brazilië, Venezuela en Suriname. In het verleden maakte Guyana deel uit van drie Nederlandse kolonieën: Berbice, Essequibo en Demarara. Uit die tijd vind je nog steeds Nederlandse invloeden terug, bijvoorbeeld in de plaatsen: New Amsterdam, Bartica en Vreed en Hoop.

De hoofdstad van Guyana is Georgetown. Deze stad werd door de Nederlanders Stabroek genoemd; vernoemd naar Nicolaes Geelvinck, Heer van Stabroek. Het begrip 'Stabroek Market' bestaat nog wel in Georgetown: de naam van de markt bij de haven. Georgetown ligt aan de Atlantische Oceaan en beschikt over een strand. Daarnaast is een bezoek aan Main Street de moeite waard. Hier vind je de Sint-Joriskathedraal, het parlementsgebouw en het Museum van Guyana.

Guyana is vooral een mooi land voor natuurliefhebbers. Het Kaieteur National Park ligt in het midden van Guyana. Midden in de regenwouden vind je de Kaieteur Falls: een waterval met een hoogte van maar liefst 250 meter. De berg Roraima ligt in het Hoogland van Guyana, in het grensgebied bij Venezuela en Brazilië. De Roraima heeft een hoogte van maar liefst 2810 meter.

Ook voor een goede safari kun je terecht in Guyana. Het zuiden staat bekend om de Rupununi Savanne, waar je wilde dieren kunt spotten, zoals jaguars, miereneters en kaaimannen.

Hoewel Guyana een kustlijn heeft van zo'n zeshonderd kilometer, zijn de stranden niet de grootste attractie. Veel stranden hebben namelijk te maken met vervuiling. Aanraders zijn het strand bij Georgetown en Shell Beach. Shell Beach ligt aan de grens bij Venezuela en staat bekend om de schildpadden die jaarlijks op deze plek hun eieren leggen.
Wat kost een hotel in Guyana

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer  
Wat kost een hotel in Guyana