Vliegreis Haïti

Haïti

De Republiek Haïti ligt in de Caraïbische Zee ten oosten van Cuba. Het westen van Haïti grenst aan de Dominicaanse Republiek.

Wat kost een hotel in Haïti

Hoewel Haïti als land de nodige problemen ondervindt - politieke spanningen, aardbevingen in het verleden en armoede - wordt Haïti nog steeds aangedaan door cruiseschepen. Het is zelfs mogelijk om een cruise naar Haïti te plannen vanuit de Verenigde Staten. De meeste schepen komen aan in de omgeving van Labadee.

Bij de hoofdstad Port-au-Prince is de belangrijkste luchthaven te vinden. Port-au-Prince staat bekend om het uitbundige uitgaansleven. Vooral de wijk Petion-Ville kent een uitgebreid nachtleven. Bezienswaardigheden in Port-au-Prince zijn: het Nationaal Museum, de Kathedraal en het presidentieel paleis. Helaas heeft Port-au-Prince zwaar te lijden gehad onder de aardbeving van 2010.

Een grootse attractie, te vinden in het noorden van Haïti, is Citadelle la Ferrière: een immens fort, bovenop een berg. Citadelle la Ferrière staat op de Werelderfgoedlijst.

Op Haïti vind je witte stranden, zoals Labadee en Jacmel Beach. Een grote trekpleister is de heilige waterval Saut-d'Eau. Op deze plek zou Maria zich jaren geleden hebben vertoond. Nog steeds komen de Haïtianen massaal naar Saut-d'Eau om zich te laten reinigen door deze wonder-waterval en hopen zij ooit Maria opnieuw te zien.
Wat kost een hotel in Haïti

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer  
Wat kost een hotel in Haïti