Vliegreis Honduras

Honduras

Honduras is een prachtig land in Midden-Amerika en ligt aan de Caribische Zee en de Grote Oceaan. Paradijselijke stranden zijn volop in Honduras te vinden, zoals de West Bay Beach bij Roatan en Cayos Cochinos dat met een boot te bereiken is vanuit de plaats Utila.

Wat kost een hotel in Honduras

Honduras grenst aan de landen El Salvador, Nicaragua en Guatemala. De meeste reizigers, vooral backpackers, kiezen voor Guatemala als vakantiebestemming. Toch is ook Honduras een mooie bestemming voor een rondreis. Naast tropische stranden, beschikt Honduras over veelzijdige landschappen en krijg je een kijkje in de oorspronkelijke Mayacultuur.

De hoofdstad van Honduras is Tegucigalpa: een stad met een verrassend groene ligging, midden in de naaldbossen. Voor toeristen heeft Tegucigalpa een niet al te best imago, omdat het leven op straat verhard is. Een aantal bezienswaardigheden in de hoofdstad zijn: Museo para la Identidat Nacional, het oude stadscentrum en de Basílica de Suyapa.

Aan de westkant van Honduras vind je een grote Maya site, bij de plaats Copán. Hier vind je overblijfselen van historische bouwwerken, hiëroglyfen en andere Maya-schatten.

Verder kun je in Honduras diverse watervallen bekijken, bergen bewonderen en wildlife spotten. In het oosten vind je een immens natuurgebied met mangroven, regenwouden en savannes.
Wat kost een hotel in Honduras

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer  
Wat kost een hotel in Honduras