Vliegvakantie Hongarije

Hongarije

Hongarije is een vakantieland dat alle mooie dingen te bieden heeft: een prachtige hoofdstad, gevarieerde landschappen, de Donau, het immense Balatonmeer en het Sziget Festival. Bovendien is Hongarije een relatief goedkope bestemming, waardoor er nog meer te genieten valt.

Wat kost een reis naar Hongarije

Hongarije ligt in Centraal-Europa en wordt omringd door de landen: Servië, Kroatië, Slovenië, Roemenië, Slowakije en Oostenrijk. De Donau-rivier loopt door de hoofdstad Boedapest, ook wel als Budapest geschreven. Links en rechts van de Donau zijn hierdoor twee verschillende stadsdelen ontstaan: Buda en Pest.

Boedapest is een gewilde bestemming voor een stedentrip.

Een kleine greep uit alles wat je in Boedapest kunt zien: de Kettingbrug die Buda en Pest verbindt, de Sint-Stefanusbasiliek, de Centrale Markthal en de burcht van Boeda. In Boedapest vindt jaarlijks, wanneer het hartje zomer is, het Sziget Festival plaats. Dit is een groot evenement met verschillende podia voor muziek, dans en theater.

Ook de rest van Hongarije is verrassend. In de omgeving van de grens met Slowakije vind je de plaats Eger: een charmante stad met kleine straatjes en gebouwen in barokstijl. In de omgeving van Eger ligt Aggtelek National Park: een gebied dat vooral bekend staat om de honderden kalkstenen grotten.

Een grote attractie van Hongarije is het Balatonmeer. Hier kun je niet alleen genieten van de prachtige natuur, maar ook surfen, roeien en vissen. Een andere prachtige plek in Hongarije is Hortobágyi Nemzeti Park, waar je kunt paardrijden, fietsen en wandelen. In dit Nationale park ontdek je moerassen, steppes, rivieren en een grote hoeveelheid vogels: dwergganzen en steppevogels.
Wat kost een reis naar Hongarije

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer  
Wat kost een reis naar Hongarije