Vliegvakantie Ierland

Ierland

Het groene Ierland is een prachtige vakantiebestemming en kent ontzettend veel mooie plekken. Dit Europese land is ideaal om met de auto of via een rondreis te verkennen.

Wat kost een reis naar Ierland

Met een vlucht vanuit Amsterdam ben je er binnen twee uur. Ierland grenst aan Noord-Ierland en dus het Verenigd Koninkrijk. Het klimaat van Ierland is gematigd; over het algemeen kan het heerlijk zonnig zijn tijdens de zomermaanden.

In de hoofdstad Dublin is genoeg te zien: kathedralen, Dublin Castle, de lege gevangenis Kilmainham Gaol en een schat aan musea. Musea die eigendom zijn van de overheid, zijn bovendien gratis toegankelijk. Uiteraard staat Ierland ook bekend om het zwarte Guinness bier. Om meer te weten over het verhaal achter Guinness, bezoek je het Guinness Storehouse in Dublin.

In Ierland is de natuur ongerept: met bergen, baaien, rivieren en grootse kliffen. Het is daarom fantastisch om in het ruige landschap te kunnen kamperen. Daarvoor biedt Ierland goede mogelijkheden, bijvoorbeeld in de omgeving van de stad Cork dat in Zuid-Ierland ligt. Cork is een prachtige locatie voor een stedentrip. Hier zie je grachten, een historisch centrum, eilandjes, St. Finbarr's Cathedral en een grote hoeveelheid pubs. In de regio van Cork zijn interessante vissersdorpjes en kastelen te ontdekken. Bij de kust kun je walvissen, zeehonden en dolfijnen spotten.
Wat kost een reis naar Ierland

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer  
Wat kost een reis naar Ierland