Vliegvakantie IJsland

IJsland

Hoewel IJsland 'gewoon' in Europa ligt en je maar een paar uurtjes hoeft te vliegen, kom je in een totaal andere wereld terecht. Met watervallen, geisers, vulkaanlandschappen, gletsjers, bergen, kliffen en adembenemende natuurgebieden.

Wat kost een reis naar Ijsland

Het is niet zo vreemd dat IJsland steeds vaker wordt bezocht door toeristen. De hoofdstad Reykjavik is een fijne bestemming voor een stedentrip: het is een mooie, compacte stad vol kleur. Ieder huis is voorzien van een eigen tint. De inwoners mogen namelijk zelf weten in welke kleur zij hun huizen verven. Daarnaast staat Reykjavik bekend om de heerlijke visgerechten. Verder kun je vanuit de hoofdstad verschillende excursies ondernemen, bijvoorbeeld naar de Blue Lagoon.

Blue Lagoon is een natuurlijk bad met verwarmd zeewater en is ooit ontstaan vanuit een lavaveld. Door de prachtige ligging kun je hier prima relaxen. Een onvergetelijk natuurverschijnsel is het Noorderlicht. Of je het Noorderlicht daadwerkelijk kunt bewonderen, hangt van de omstandigheden af. De meeste kans maak je tijdens de maanden maart, april, september en oktober.

IJsland is natuurlijk ook beroemd geworden door de geisers, zoals Geysir en Strokkur. Watervallen komen ontzettend veel voor in IJsland: allemaal prachtig. Erg bijzonder is de waterval Gullfoss die uit twee treden is opgebouwd.

In IJsland leven verschillende dieren, zoals zeehonden, dolfijnen en de papegaaiduiker. Walvissen spotten doe je in de omgeving van Húsavik, een plaatsje dat in het noorden ligt.

Op IJsland vind je verschillende gletsjers die je met behulp van een gids kunt verkennen, zoals de Falljokul gletsjer in Vatnajökull National Park. Deze gletsjer maakt deel uit van de grootste gletsjer van Europa. Een andere interessante gletsjer is de Sólheimajökull gletsjer die in het zuiden van IJsland te vinden is. De Sólheimajökull is het hele jaar toegankelijk en makkelijk te bereiken.

Op IJsland kijken natuurliefhebbers hun ogen uit. Dit geweldige land is in staat om iedere vakantieganger te betoveren.
Wat kost een reis naar Ijsland

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer  
Wat kost een reis naar Ijsland