Verre reis India

India

Het immense India is een land dat alle zintuigen prikkelt: er is ontzettend veel te zien en te beleven en de eerste indruk kan nogal overweldigend zijn. India staat bekend om de drukke steden, de prachtige landschappen, het heerlijke eten, het Hindoeïsme, het Holi-feest en de magnifieke bouwwerken.

Wat kost een reis naar India

India ligt in Zuid-Azië, aan de Indische Oceaan en de Golf van Bengalen. Het noorden grenst aan de landen: Bangladesh, Myanmar, Bhutan, Nepal, Pakistan, China en Tibet. Vanuit Zuid-India kun je doorreizen naar het mooie Sri Lanka. Het is daarom niet zo vreemd dat je bij sommige rondreizen de landen India en Sri Lanka kunt combineren. Aangezien alleen India al de nodige aandacht vraagt, kun je er ook voor kiezen om de focus op dit grootse land te leggen.

India is een dichtbevolkt land; alleen China heeft meer inwoners. Daarom kan het nogal wennen zijn als je een stedentrip maakt naar Mumbai of de hoofdstad New Delhi. Iets rustiger is de stad Varanasi, waar je indrukwekkende Hindoeïstische tempels aantreft. Ook worden in Varanasi belangrijke religieuze ceremonies uitgevoerd.

India kent ontzettend veel bezienswaardigheden. Op nummer één staat de Taj Mahal in de plaats Agra: één van de zeven wereldwonderen. De Taj Mahal is een mausoleum dat uit wit marmer bestaat: een prachtige, maar drukke bezienswaardigheid. ’s Ochtends vroeg kan het rustiger zijn. In de omgeving van Taj Mahal kun je een kijkje nemen bij het Rode Fort.

Mooie landschappen zie je in het noorden, in de omgeving van de grens met Pakistan. India staat bekend om kleur. Een van de vele plekken waar dit tot uiting komt, is Rajasthan: een deelstaat die in het noordwesten van India ligt. Hier vind je kleurige bouwwerken, markten, forten en zijn de inwoners ontzettend mooi gekleed. Mehrangarh Fort kun je beklimmen en biedt een uitzicht op de mooie stad Jodhpur. In dit gebied kun je overigens ook de woestijn opzoeken of tijgers spotten in een natuurreservaat.
Vanuit het noordelijke Dharamsala kun je mooie excursies ondernemen in de natuur en de bergen.
In februari of maart (de eerste dag van de maand Chaitra) wordt het Holi-feest gevierd: een grote Hindoeïstische feestdag waarbij de overwinning op het kwade wordt gevierd. Vooral in het noorden van India is dit een grote happening. Er wordt gedanst en gemusiceerd. Ook gooien mensen met water en gekleurd poeder, waardoor iedereen er gekleurd op komt te staan.

De stad Jaipur had daarbij ook de gewoonte om olifanten te beschilderen, maar door protesten van dierenrechtenorganisaties werd dit verboden. Het Holi-feest meemaken, is een mooie ervaring. Net zoals India een ware beleving is.
Wat kost een reis naar India

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer  
Wat kost een reis naar India