Verre reis Japan

Japan

Japan, het land van de rijzende zon, spreekt vrijwel iedere reiziger tot de verbeelding. Japan is een fascinerend land vol tegenstrijdigheden: grootse steden, prachtige natuurgebieden, een traditionele cultuur en moderne invloeden.

Wat kost een hotel in Japan

De eilandstaat Japan ligt in het oosten van Azië, aan de Stille Oceaan en de Zee van Japan. Rusland, Noord-Korea en Zuid-Korea zijn de buurlanden. Japan is opgebouwd uit duizenden eilanden. De vier eilanden Hokkaido, Honshu, Shikoku en Kyushu zijn verreweg het grootst. Het Japanse landschap bestaat uit bergen, rivieren, meren, bossen en vlaktes. Veel bezienswaardigheden zijn per trein verrassend goed bereikbaar.

De bruisende hoofdstad Tokyo is een fascinerende bestemming voor een stedentrip. Interessante wijken zijn Ginza, Akihabara en Hinjuka, waar je allerlei moderne snufjes ziet. Shoppen kun je ook in de wijk Shibuya en Harajuka, waar je hippe winkels en boetieks aantreft. Veel mensen gaan uit in de Velfarre, die bekend staat als de grootste discotheek van Azië. In de omgeving van Tokyo vind je de hoogste berg van het land: Mount Fuji.

Misschien nog mooier dan Tokyo, is de stad Kyoto, waar je interessante gebouwen en tempels aantreft. De tempel Kinkaku-Ji in Kyoto staat ook bekend als 'gouden paviljoen' en is geweldig om te zien. Ook de steden Nikko, Nara en Osaka zijn zeer de moeite waard.

Vanuit Osaka kun je een excursie ondernemen naar Hiroshima: een stad die verwoest werd door een atoombom en inmiddels weer is opgebouwd. In het Atoombommuseum kom je meer te weten over deze gruwelijke geschiedenis.

Een andere stad die getroffen werd door de atoombom is Nagasaki, deze kustplaats ligt in het zuidwesten van Japan. Hoewel de geschiedenis zijn sporen heeft nagelaten, is Nagasaki tegenwoordig een rustige stad. Wat niet iedereen weet, is dat je in deze omgeving veel Nederlandse kenmerken terugvindt uit de Gouden Eeuw, bijvoorbeeld op het eiland Dejima. De Nederlanders dreven hier namelijk handel.
Dat de liefde voor Holland ver gaat, bewijst zakenman Yoshikuni Kamichika die na een bezoek aan Nederland, een themapark liet bouwen, volledig in Nederlandse stijl: Huis ten Bosch.
Het Japanse Huis ten Bosch ligt bij Nagasaki en je ziet hier prachtige replica's van toonaangevende Nederlandse gebouwen. Om de gebouwen zo realistisch mogelijk te maken, importeerden de Japanners zelfs bakstenen uit Nederland.

Naast steden en interessante cultuuruitingen, vind je in Japan prachtige natuurgebieden: bergen, rijstvelden en mooie stranden. Aanraders zijn de eilanden Amami-Oshima en Okinawa; beide in het zuiden van het land. Okinawa ligt ver weg en lijkt een andere wereld dan de rest van Japan. De inwoners hebben andere gewoontes en spreken hun eigen taal. Okinawa is een prachtige plek, met een rijk onderwaterleven en mooie stranden.
Wat kost een hotel in Japan

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer  
Wat kost een hotel in Japan