Vakantie Jersey

Jersey

Jersey is een Brits Kroonbezit en maakt deel uit van de Kanaaleilanden. Je vindt Jersey op zo'n 22 kilometer afstand van het Franse Normandië.

Jersey is vooral geschikt als je op zoek bent naar een actieve vakantie: je vindt hier ruige kusten, mooie fietsroutes, mogelijkheden om te kajakken en wakeboarden.
Saint Helier is de hoofdstad van Jersey. In deze stad vind je een haven, het parlementsgebouw en overdekte markten. Wanneer het eb is, is het mogelijk om Elizabeth Castle te bereiken dat zich op een rotseiland bevindt. Bij vloed stroomt het voetpad helemaal onder.

Jersey staat er dan ook om bekend dat het getij snel kan wisselen. Op bepaalde plekken, bijvoorbeeld bij de havens van Gorey en Saint Aubin, stijgt en daalt de zeespiegel maar liefst twaalf meter. Dat alles gebeurt binnen een paar uur. Hierdoor komt het weleens voor dat toeristen worden verrast als zij de Seymour Tower bezoeken: een vierkante toren in de omgeving van de kust. Als je te lang bij de toren blijft, is het strand niet meer bereikbaar en moet je wachten tot het weer eb is.

Liefhebbers van surfen kunnen terecht op Saint Ouen’s Bay, aan de Atlantische Oceaan. Op deze mooie locatie kun je ook strandzeilen. Op Jersey kun je op een avontuurlijke manier vakantie vieren in een rustgevend landschap.

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer