Verre reis Kazachstan

Kazachstan

Kazachstan is een uitgestrekt land dat zowel in Europa als in Azië ligt. De scheidslijn ligt bij de Oeral rivier die door Kazachstan stroomt: het deel dat bij het oosten van deze rivier ligt, valt onder Azië. Hierdoor is Kazachstan het grootste land van Centraal-Azië.

Wat kost een hotel in Kazachstan

De buurlanden van Kazachstan zijn: Rusland, Kirgizië, Oezbekistan, Turkmenistan en China. Kazachstan staat vooral bekend om de ruimtevaart. In de stad Bajkonoer, een stad die wordt uitgeleend aan de Russen, vind je de grootste en oudste lanceerbasis ter wereld.

De ruimtevaartbasis Bajkonoer moet je trouwens niet verwarren met de mijnstad Bajkonoer: laatstgenoemde stad ligt honderden kilometers verderop. Die onduidelijkheid is expres veroorzaakt om eventuele tegenstanders op een dwaalspoor te zetten.
Zeer bijzonder is dat je de Bajkonoer Kosmodroom met eigen ogen kunt zien: de plek waar Joeri Gagarin werd gelanceerd.
Het vergt de nodige voorbereiding om toegang te krijgen tot Bajkonoer. Je hebt namelijk toestemming nodig van de Russische autoriteiten.

De hoofdstad van Kazachstan is Astana, deze stad heeft een verrassend modern uiterlijk. Een grote trekpleister is de Bayterek toren, waar je kunt genieten van een mooi uitzicht over de hoofdstad. Andere interessante bezienswaardigheden in Astana zijn: het presidentieel paleis, winkelcentrum Khan Shatyr, de Hazret Sultan Moskee en het nationaal museum van Kazachstan

Almaty (ook wel Alma-Ata of Alma-Ata genoemd) was tot 1997 de hoofdstad en is nog steeds de grootste stad van Kazachstan. Hier zie je kenmerken uit de Sovjettijd terug: brede boulevards, parken en een unieke architectuur.

Doordat Kazachstan zo'n groot land is, vind je veel afwisseling in landschappen: woestijnen, meren, bergen en vlaktes. De berg Khan Tengri, in de omgeving van de grens met Kirgizië, ligt maar liefst zeven kilometer boven zeeniveau. Bij het Altaj gebergte vind je het prachtige Karkaraly National Park: een natuurpark met verschillende wandelgebieden en spectaculaire uitzichten. In dit gebied leven elanden, vossen en wolven.

Verder staat Kazachstan bekend om de koude temperaturen tijdens de wintermaanden en zijn er mogelijkheden om te skiën. Kazachstan is eigenlijk het hele jaar door een mooie vakantiebestemming.
Wat kost een hotel in Kazachstan

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer  
Wat kost een hotel in Kazachstan