Avontuurlijk Kenia

Kenia

De republiek Kenia (Kenya) ligt in het oosten van Afrika en staat bekend om de indrukwekkende landschappen, meren, bergen, stranden, koraalriffen en de safari's waar je de Big Five kunt spotten. Het handigst is om Kenia via een rondreis te verkennen.

Wat kost een reis naar Kenia

Kenia is voor iedere leeftijd een interessante bestemming. Kamperen in een wildpark is een mooie ervaring. Het is mogelijk om een combinatiereis te maken met bijvoorbeeld buurland Tanzania. Behalve Tanzania, grenst Kenia aan de landen: Ethiopië, Somalië, Oeganda en Zuid-Soedan.

De hoofdstad Nairobi ligt op een hoogte van 1795 meter en wordt door de meeste toeristen overgeslagen. Hoewel niet alle wijken van Nairobi even veilig zijn, is het stadscentrum - met wolkenkrabbers en ambassadegebouwen - interessant om te bekijken. De inwoners van Nairobi zijn over het algemeen gastvrij voor toeristen.

Vlak bij Nairobi, vind je Nairobi National Park: een klein natuurpark. In Nairobi National Park ontdek je veel diersoorten, zoals: cheeta's, leeuwen, giraffen en zwarte neushoorns. Een van de bekendste parken in Kenia is Amboseli National Park dat bij de Mount Kilimanjaro ligt. Hier kun je in volle glorie de olifanten bewonderen.

Andere prachtige natuurreservaten zijn Samburu National Reserve en Masai Mara; op beide plekken vind je wilde dieren. Bijzonder aan het park Masai Mara is dat de Masai hier wonen. Zij zetten zich in om dit park te behouden.

In Kenia vind je prachtige meren. Vogelliefhebbers gaan naar het Baringomeer waar zo'n 450 soorten vogels leven. Ook is het Baringomeer een mooie plek om nijlpaarden en krokodillen te spotten. Nijlpaarden laten zich ook zien bij het Naivashameer. In de omgeving van Naivasha kun je een excursie ondernemen naar Crescent Island: een plek waar ijsvogels, visarenden, pelikanen en reigers voorkomen. Ook spot je hier gnoes en giraffen. Lake Nakuru is beroemd geworden door de talrijke flamingo's die het meer een roze aanblik geven.

Bamburi Beach staat bekend om de koraalriffen, het warme zeewater, de kalmte van de locals en de prettige accommodaties. Op de witte stranden van Bamburi is het heerlijk uitrusten na alle safari's.
Wat kost een reis naar Kenia

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer  
Wat kost een reis naar Kenia

Meer Kenia

Meer  

Reisverhalen

Meer