Verre reis Kirgizië

Kirgizië

Kirgizië wordt ook wel Kirgistan genoemd en is een onontdekte, maar veelzijdige vakantiebestemming in Centraal-Azië. Vooral natuurliefhebbers hebben in Kirgizië een prachtige tijd.

Wat kost een hotel in Kirgizië

Kirgizië grenst aan China, Oezbekistan, Kazachstan en Tadzjikistan. Ongeveer de helft van Kirgizië ligt op een hoogte van meer dan drie kilometer. Het landschap bestaat uit bergen en gevarieerde landschappen: gletsjers, rode rotsen, bossen, weiden, meren en valleien. Dat zorgt ervoor dat er in Kirgizië ontzettend veel te ontdekken is, teveel om allemaal te kunnen beschrijven.

Hoofdstad Bisjkek, wat ook wel geschreven wordt als Bishkek, ligt op een hoogte van ongeveer 750 meter, bij het Ala Too-gebergte. Bisjkek is een interessante stad met een rijke historie, waardoor je allerlei kenmerken ontdekt uit de Sovjetperiode. Wat je kunt zien, zijn grootse pleinen, regeringsgebouwen, het presidentieel paleis, het standbeeld van Lenin en interessante musea. Een inkijkje in het leven van de Kirgiezen krijg je op de Osh Bazaar, waar de inwoners hun inkopen doen.

Bisjkek ligt in het noorden van Kirgizië. Ben je echter in het zuiden, dan kun je naar de stad Osj, de tweede stad van Kirgizië, voor een stedentrip. Osj heeft een mooie ligging, in de Fergana Vallei. In de omgeving ligt een heilige berg: Soelajman-Too, wat 'Troon van Salomo(n)' betekent. De Soelajman-Too is werelderfgoed biedt een mooi uitzicht over het landschap en de stad.

De meren van Kirgizië zijn erg aantrekkelijk. Het meer Song-Köl is slecht toegankelijk door de slechte wegen en je vindt hier weinig voorzieningen, maar de grote schoonheid van dit gebied maakt alles goed.

Ben je op zoek naar meer comfort, dan ga je naar het meer Issyk-Kul. In Issyk-Kul zijn de voorzieningen voor toeristen prima en vier je vakantie in een geweldige omgeving.
Wat kost een hotel in Kirgizië

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer  
Wat kost een hotel in Kirgizië