Ontdek Koeweit

Koeweit

Koeweit is een klein land in het Midden-Oosten (Azië), ingeklemd tussen Irak en Saoedi-Arabië, en neemt qua oppervlakte niet eens de helft van Nederland in. Toch is de ligging van Koeweit, zowel aan de Perzische Golf als in de Grote Arabische Woestijn, bijzonder te noemen.

Wat kost een hotel in Koeweit

In Koeweit kun je de kust verkennen, maar ook fascinerende woestijnlandschappen bewonderen. Koeweit staat bekend om de olie en helaas ook om de vele oorlogen uit het verleden, waaronder de Golfoorlog. Tegenwoordig wordt er echter hard gewerkt aan herstel. Het toerisme moet hier nog op gang komen.

In Koeweit vind je mooie baaien, in de omgeving van de Perzische Golf. Een kanttekening is dat de natuur hier ernstig onder druk staat doordat er tijdens de oorlogen veel olie werd verspild.

De hoofdstad Koeweit ligt eveneens bij de Perzische Golf en biedt prima mogelijkheden voor een citytrip. De Kuwait Towers, met uitzichtplatform, vormen een grote bezienswaardigheid. Deze drie torens zijn ontworpen door Zweedse architecten en hebben zowel een traditionele als een hedendaagse uitstraling. Andere trekpleisters in Koeweit-Stad zijn: de grote moskee, de Liberation Tower, de oude stad en het nationaal museum. Natuurlijk kun je ook prima shoppen in Koeweit-Stad. Hiervoor kun je terecht bij vele malls en souks. The Avenues Mall is een geliefd winkelcentrum.

Hoewel Koeweit een bestemming is die een beetje buiten de gebaande paden ligt, is de hoeveelheid cultuur en architectuur erg de moeite waard. Als je naar Koeweit gaat, check dan altijd de actuele reisinformatie. Aangezien tijdens de zomermaanden de temperatuur nogal kan oplopen, is het aan te raden om dit fascinerende land in de winter te bezoeken.
Wat kost een hotel in Koeweit

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer  
Wat kost een hotel in Koeweit