Avontuurlijk Lesotho

Lesotho

Lesotho is een staat in het zuiden van Afrika en wordt omringd door Zuid-Afrika. Aangezien Lesotho een kilometer boven de zeespiegel ligt, wordt dit gebied ook wel 'Kingdom of the Sky' genoemd.

Wat kost een hotel in Lesotho

Bijzonder is dat Lesotho veel temperatuurswisselingen heeft en dat in de hogere gedeeltes het hele jaar sneeuw kan liggen. Hierdoor is het mogelijk om te skiën in Lesotho, wat nogal bijzonder is voor een Afrikaans land.

De hoofdstad is Maseru: een compacte stad met prettige winkels en restaurants. Vanuit Maseru kun je een excursie ondernemen naar de berg Thaba-Bosiu, ooit had hier de koning Moshoeshoe zich gevestigd. Deze berg kun je beklimmen.

Een andere grote bezienswaardigheid van Lesotho is het Sehlabathebe National Park, met indrukwekkende rotsen, rivieren en bergen. Hoewel je weinig dieren zult aantreffen in het Sehlabathebe National Park, is het een prachtige ervaring om door dit gebied te wandelen.

De Semonkong waterval is spectaculair om te zien. Op deze plek valt het water bijna tweehonderd meter naar beneden. In de omgeving van de waterval kun je wandelen of abseilen. Lesotho is een land dat blijft verrassen.
Wat kost een hotel in Lesotho

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer  
Wat kost een hotel in Lesotho