Ontdek Libanon

Libanon

Eerlijk is eerlijk: de meeste mensen denken niet meteen aan Libanon tijdens het uitzoeken van een vakantie. Toch is het goed om te weten dat Libanon mooie bezienswaardigheden heeft.

Wat kost een hotel in Libanon

Libanon ligt in Azië, aan de oostkant van de Middellandse Zee en grenst aan de landen: Israël en Syrië. Een goede voorbereiding is belangrijk als je Libanon gaat bezoeken. Eenmaal aangekomen ontdek je dat er veel fijne plekken zijn. Ontspannen lukt prima op een van de vele zandstranden aan de kust.

In Libanon is het zelfs mogelijk om aan wintersport te doen tijdens de wintermaanden. Hiervoor ga je naar het skigebied Mzaar. Skiën in het Midden-Oosten en daarna naar het strand: een prachtige combinatie.

Libanon kent een uitgebreide geschiedenis. Er zijn allerlei vondsten gedaan uit de Romeinse tijd. De opgravingen bij Baalbek mag je niet overslaan: de overblijfselen van de allergrootste Romeinse tempel.

Een andere grote bezienswaardigheid ligt in de omgeving van de hoofdstad Beirut (Beiroet): Jeita Grotto. Volgens kenners is Jeita Grotto het meest uitgebreide grottenstelsel van het Midden-Oosten. Je vindt hier kilometerslange gangen met kleurrijke stalagmieten en stalactieten.

Beirut is een diverse stad waar je heerlijk kunt eten. De keuken van Libanon bevat namelijk allerlei culturele invloeden. In Beirut zijn luxe hotels en grote modeketens te vinden. Winkelen kun je dus volop in de hoofdstad, die ooit bekend stond als het 'Parijs van het Midden-Oosten'. Helaas zal je in deze fascinerende stad ook nog steeds sporen van de burgeroorlog aantreffen. De inwoners doen er echter alles aan om de wijken en bebouwing van Beiroet te herstellen. Met succes: de hoofdstad van Libanon krijgt haar oorspronkelijke allure steeds meer terug.
Wat kost een hotel in Libanon

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer  
Wat kost een hotel in Libanon