Vakantie Luxemburg

Luxemburg

Luxemburg bewijst dat je voor natuur, kunst, cultuur en vermaak niet de halve wereld hoeft af te reizen. Met België, Duitsland en Frankrijk als buurlanden ligt Luxemburg eigenlijk dichtbij.

Wat kost een reis naar Luxemburg

Alleen al de rijke hoofdstad Luxemburg is de moeite van het bezichtigen waard. Je ziet hier een oud stadsdeel, dat werelderfgoed is, maar ook een moderne bebouwing. Luxemburg Stad is overzichtelijk en prima lopend of met de fiets te verkennen. Het stadspark is een fijne plek om tot rust te komen. Verder zijn er diverse musea te vinden in Luxemburg Stad, zoals: het Historisch Museum, het Nationaal Museum voor Geschiedenis en Kunst en het Museum voor Moderne Kunst Groothertog Jean (MUDAM).

Bij het historische kasteel van Vianden komt iedere zomer de geschiedenis tot leven. Hier wordt namelijk ieder jaar een kasteelfeest gehouden. Sowieso is het een bijzondere ervaring om dit kasteel met eigen ogen te zien.

Verder kent Luxemburg mooie natuurgebieden. Het Upper-Sûre Natuurpark, het Our en Trois Frontières zijn nationale parken. Bij het dorp Müllerthal vind je de Schiessentümpel Waterval; een plek die iedere toerist moet fotograferen. In deze omgeving kun je prachtige wandelingen maken. Luxemburg is goed te bereiken met de auto, maar toch is het alsof je een verre reis maak. Dit fascinerende land heeft veel te bieden.
Wat kost een reis naar Luxemburg

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer  
Wat kost een reis naar Luxemburg