Avontuurlijk Malawi

Malawi

Het Afrikaanse Malawi staat bekend om het mooie Malawimeer en de safari's. Malawi wordt omringd door de landen: Zambia, Tanzania en Mozambique. Hierdoor kun je tijdens een rondreis meerdere landen combineren.

Wat kost een hotel in Malawi

De hoofdstad Lilongwe is een drukke, maar gemoedelijke stad met allerlei voorzieningen voor toeristen en een goed uitgaansleven. In het oosten van Lilongwe vind je het Malawimeer. Als je vanuit Lilongwe naar de plaatsjes Cape McLear of Nkhata Bay reist, ontdek je mooie stranden aan het Malawimeer die niet al te toeristisch zijn.

Wilde dieren spot je in Liwonde National Park, richting het zuiden van Malawi. Hier vind je de Big Five, nijlpaarden, antilopen en watervogels. Het prettige aan Liwonde National Park is dat het geen drukbezochte locatie is: je waant je bijna alleen, terwijl je allerlei bijzondere diersoorten ziet. Juist doordat Malawi nog niet massaal is ontdekt, heeft dit land een betoverende uitwerking.
Wat kost een hotel in Malawi

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer  
Wat kost een hotel in Malawi

Reisverhalen

Meer  
Deel 3: It’s a truck, not a bus!

Deel 3: It’s a truck, not a bus!

Ik vervolg mijn reis op weg naar Malawi. Nog steeds met twaalf medereizigers in een perfecte truck, ook wel Zambezi genaamd. Het plan was om nog een nacht in Tanzania te slapen en dan de grens over te steken, maar dan krijgt onze gids een telefoontje van het hoofdkantoor.

Verder lezen