Avontuurlijk Mali

Mali

Mali ligt in het westen van Afrika, in het zuiden van de Saharawoestijn en wordt omringd door buurlanden: Senegal, Guinee, Ivoorkust, Burkina Faso, Niger, Algerije en Mauritanië.

Wat kost een hotel in Mali

Voor reizigers kan Mali een complexe bestemming zijn, omdat dit land armoede kent en het voor toeristen niet overal veilig is. Bereid je daarom goed voor als je besluit om naar Mali te gaan.

Om meer te weten te komen over de geschiedenis en cultuur van Mali, breng je een bezoek aan het Nationaal Museum in de hoofdstad Bamako. Dit museum wordt geroemd om de diversiteit van de collectie.

Tot de verbeelding spreekt Timboektoe. Deze stad is bekend bij stripliefhebbers, aangezien Donald Duck daar regelmatig naartoe rent. Timboektoe was oorspronkelijk een handelsstad bij de Sahara en is nu werelderfgoed. Hier vind je mausolea en moskeeën, gebouwd van leem. Helaas vormde Timboektoe een prooi voor extremistische organisaties waardoor er veel schade werd aangericht aan belangrijke monumenten.

De historistische stad Djenné staat eveneens op de Werelderfgoedlijst. Djenné wordt gekenmerkt door bijzondere lemen gebouwen en een grote moskee.

In de omgeving van de Mount Hombori, 1153 meter hoog, vind je een indrukwekkend natuurgebied en de Hand van Fatima; een rotsformatie in de vorm van een hand. Hier zie je de mooie kant van Mali.
Wat kost een hotel in Mali

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer  
Wat kost een hotel in Mali