Vakantie Man

Man

The Isle of Man ligt in de Ierse Zee, precies tussen Noord-Ierland en Engeland. Man staat bekend om de diverse landschappen, de schilderachtige dorpen, de indrukwekkende kustlijn en het race-event Tourist Trophy.

Man is een Brits Kroonbezit. Dit houdt in dat dit eiland onder de Britse Kroon valt, maar geen deel uitmaakt van het Verenigd Koninkrijk en een onafhankelijke staat is. De hoofdstad van Man is Douglas. Ondanks de noordelijke ligging, zijn de winters op Man vrij zacht. Hierdoor kun je palmbomen vinden in het zuiden van het eiland.

Op Man is verrassend veel te ontdekken. Mooie bezienswaardigheden zijn: het mini-eiland Calf of Man, Castle Rushen, het idyllische plaatsje Port Erin, een rijdende stoomtrein uit 1874, de vuurtoren op het noordelijke Point of Ayre en het ongerepte Niarbyl Bay. Niarbyl Bay is echt een plek voor rustzoekers. Als je geluk hebt kun je - bij de kust of vanuit een boot - dolfijnen zien. Vooral in het zuiden van Man vind je mogelijkheden om te surfen.

Liefhebbers van actie komen jaarlijks (mei/juni) op de Tourist Trophy af: een racewedstrijd voor motoren, die plaatsvindt in de straten van Man. Dit grootse evenement staat bekend als 'de gevaarlijkste motorraces van de wereld'. Het trekt in ieder geval vele, vele bezoekers.

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer