Onontdekte eilanden: Marshalleilanden

Marshalleilanden

De Marshalleilanden bevinden zich in de Stille Oceaan: tussen Papoea Nieuw Guinea en Hawaïi, in Oceanië. Deze eilandengroep wordt geroemd om de mooie natuur en koraalriffen.

Wat kost een hotel in Marshalleilanden

Het gebied bestaat uit zo'n 1100 eilanden en dertig atollen. Vanaf het jaar 1986 zijn de Marshalleilanden onafhankelijk van de Verenigde Staten, maar je ziet nog steeds Amerikaanse kenmerken terug. Zo betaal je met de Amerikaanse dollar.

De Marshalleilanden zijn in het verleden minder positief in het nieuws geweest, omdat de Verenigde Staten kernproeven uitvoerden bij het atol Bikini. Hierdoor wordt op Bikini ieder jaar onderzoek gedaan naar de gezondheid van de inwoners.

Tegenwoordig vormen de Marshalleilanden een aantrekkelijke bestemming voor toeristen. Het gebied is goed bereikbaar, omdat er meerdere luchthavens zijn. De kans is groot dat je landt op het vliegveld van Majuro: de hoofdstad van de Marshalleilanden.

Op de Marshalleilanden kun je duiken, snorkelen, vissen en heerlijk uitrusten op een van de vele tropische stranden. Meer heb je niet nodig.
Wat kost een hotel in Marshalleilanden

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer  
Wat kost een hotel in Marshalleilanden