Avontuurlijk Mauritanië

Mauritanië

De Islamitische Republiek Mauritanië ligt in het westen van Afrika, aan de Atlantische Oceaan en bij de Westelijke Sahara. In Mauritanië vind je fascinerende woestijnlandschappen en oases, bijvoorbeeld in de Adrar regio.

Wat kost een hotel in Mauritanië

Nouakchott is de hoofdstad van Mauritanië en de buurlanden zijn: Algerije, Senegal en Mali. Mauritanië kent politieke spanningen, het is daarom belangrijk om je van tevoren goed in te lezen over de veiligheid. De bevolking van Mauritanië is echter gastvrij en er zijn veel mooie bezienswaardigheden.

De harten van treinliefhebbers gaan sneller kloppen bij de aanblik van de kilometerslange 'IJzertrein' die tussen Zouerate en de havenstad Nouadhibou rijdt: een afstand van zo'n zevenhonderd kilometer. Deze trein staat bekend als de langste van de wereld. Tweehonderd goederenwagons achter elkaar. Als je bereid bent om alle comfort in te leveren, kun je zelfs meerijden.

In Mauritanië moet je zeker een kijkje nemen bij de Richatstructuur: een natuurfenomeen. De Richatstructuur bevat allerlei steenlagen en heeft de vorm van een cirkel. Dit kleurige verschijnsel heeft een diameter van maar liefst vijftig kilometer en wordt ook wel het 'blauwe oog van Afrika' genoemd. Hoe de Richatstructuur is ontstaan, weet niemand. Het is in ieder geval een indrukwekkend gezicht.
Wat kost een hotel in Mauritanië

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer  
Wat kost een hotel in Mauritanië